Ministarstvo okoliša: Pismo "Eko Kvarnera" neprihvatljivo i tendenciozno

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva neprihvatljivim i tendecioznim pritiskom smatra otvoreno pismo Udruge "Eko Kvarner" od 19. veljače u vezi s radom Komisije za procjenu utjecaja na okoliš za projekt "Družba Adria".

"Udruga si daje za pravo da sumnja u stručnost i vjerodostojnost članova Komisije, potpuno neosnovano napada rad Komisije i neke njene članove, te donosi sudove o tome što je stručno, a što nije u Studiji", drže u Ministarstvu.

Stajalište je Ministarstva da Komisiji, koja je sastavljena od 25 stručnjaka imenovanih od strane stručnih i znanstvenih institucija treba omogućiti neometan rad.

Kako poručuju iz Ministarstva oni neće ulaziti u polemike o Studiji i dat će svoj sud tek nakon završetka rada Komisije.

Dosadašnji rad Komisije odvijao se u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša i Pravilnikom o procjeni utjecaja na okoliš i Ministarstvo će u tom smislu i dalje pratiti rad Komisije i što se tiče donošenja stručne ocjene ona je u isključivoj nadležnosti Komisije, navodi se u priopćenju iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Pročitajte više