Ministarstvo poljoprivrede i MUP razbili lanac krijumčara stoke

INSPEKCIJA Ministarstva poljoprivrede u suradnji s policijom na širem je području Omiša razbila lanac organiziranih krijumčara stoke i mesa, zaplijenila je 15-ak goveda, oko tonu mesa, a protiv krijumčara podnesene su dvije kaznene i jedna prekršajna prijava, doznaje se danas u Ministarstvu poljoprivrede.

Sveobuhvatnu akciju suzbijanja ilegalnog prometa stoke i mesa inspekcija Ministarstva poljoprivrede u suradnji s MUP-om i PU splitsko-dalmatinskom već nekoliko dana provodi u južnoj Dalmaciji, poglavito na širem području Omiša.

Prošli tjedan zaplijenjeno je oko tonu mesa bez podrijetla, a ovoga tjedna pod okriljem noći u jednom selu pokraj Omiša 15-ak goveda različitog uzrasta bez markica, a i ono što je bilo označeno nije pripadalo tim govedima, izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Nakon toga je, dodao je Pavić, na osnovi indicija i praćenja određenih kanala razbijena vrlo organizirana skupina ilegalnih trgovaca stokom. Protiv dvojice podnesene su kaznene prijave, a protiv jedne osobe prekršajna.

Akciju je inicirao ministar poljoprivrede Petar Čobanković, a za rukovoditelja je imenovao ravnatelja Uprave za veterinarstvo i svoga pomoćnika Matu Brstila.

Akcija suzbijanja ilegalnih trgovine stokom i mesom nastavit će se idućih dana na širem području Dalmacije, jer postoje indicije da ilegalna trgovina stokom potječe s nekih sajmova, rekao je Pavić.

Pročitajte više