Učenici beogradske škole u kojoj se dogodio pokolj sljedeći tjedan se sele

Ilustracija: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

DANAS je u Predsjedništvu Srbije održan sastanak između pripadnika Savjeta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i predstavnika državnih institucija. Na sastanku su sudjelovali Milanka Negić, majka djevojčice koja je stradala u masakru, Bojana Nedeljković, zamjenica predsjednika Savjeta roditelja, predstavnici svih nadležnih državnih ustanova i predsjednik Aleksandar Vučić.

Postignut je dogovor da će školska godina u "Ribnikaru" završiti 2. lipnja jer to "jedino rješenje za izlazak iz krize", javlja Nova.rs. Od sljedećeg ponedjeljka svi učenici iz navedene škole će se sastajati u Osnovnoj školi "Sveti Sava", gdje će pohađati aktivnosti koje će biti posebno osmišljene za njih.

Disciplinski postupak protiv pedagoga i psihologa

U dijelu "Ribnikara" će biti napravljen memorijalni centar kao simbol sjećanja na sve žrtve masakra. Radi se o inicijativi koju je pokrenula Milanka Negić. Zaključak sastanka je da se roditelji ne trebaju brinuti oko uspjeha svoje djece jer će sve biti riješeno na najbolji mogući način za djecu, odnosno nitko neće biti oštećen. 

Roditelji su iskoristili priliku kako bi zahvalili svima koji su tijekom posljednjih tjedana bili uz njih i pružali im podršku u nastojanjima da javnost čuje njihov glas. Nakon što je u "Ribnikaru" dovršen inspekciji nadzor, ministarstvo prosvjete je predložilo razrješenje ravnateljice Snežane Knežević i formiranje privremenog organa koji će upravljati školom. 

Dodatno, protiv školskog pedagoga i psihologa će biti proveden disciplinski postupak, a oni će do završetka postupka biti suspendirani. 

Pročitajte više