MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA DEMANTIRA HHO

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva demantiralo je danas kao neistinite rezultate istraživanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama koje je jučer predstavila koalicija nevladinih organizacija "Javnost ima pravo znati" u dijelu koje se odnose na to ministarstvo.

U priopćenju Ministarstva se navodi da je ono preko Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) zaprimilo 10 pismenih upita i jedan neposredno putem telefona.

Na sve upite Ministarstvo je odgovorilo na vrijeme, a zadnji odgovori su otpremljeni 16. rujna ove godine, ističe se u priopćenju i dodaje da su se dva odgovora u međuvremenu vratila u Ministarstvo, jer je HHO poslao pogrešnu adresu njihovih primatelja.

Nakon što je utvrđena točna adresa ponovno su otpremljena i ta dva preostala odgovora, stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Kata Gojević.

U rezultatima navedenog istraživanja objavljeno je da je Ministarstvu upućeno 11 zahtjeva, a da je dobiven samo jedan (pozitivan) odgovor.

(Hina) pp/xdm

Pročitajte više