Ministri jedan dan došli pješke na posao, Plenković im čestitao

Foto: FAH

MINISTRI su danas obilježili Europski tjedan mobilnosti tako što su, umjesto službenim automobilima, na sjednicu vlade došli pješice, poručivši građanima da je kretanje zdravo te da se njime i rasterećuje promet u centru grada.

Ministrice Vesna Bedeković i Nina Obuljen Koržinek te ministri Tomislav Ćorić, Josip Aladrović, Mario Banožić, Darko Horvat, Ivan Malenica, Predrag Štromar, Damir Krstičević, Darko Horvat, Zdravko Marić te Ivan Malenica obilježili su tjedan Europske mobilnosti hodanjem do posla.

Umjesto službenim automobilima, na sjednicu vlade doputovali su kombinacijom hodanja i javnog prijevoza.

Premijer Andrej Plenković uputio je na kraju sjednice vlade čestitke svojim ministrima koji su, umjesto službenim automobilima, u Banske dvore došli pješice, obilježivši tako Europski tjedan mobilnosti.

"Nismo otuđeni od naroda"

Ministrica kulture Obuljen Koržinek na pitanje novinara zašto članovi vlade češće ne idu na posao javnim prijevozom i pješice, kazala je da im količina obveza to ne dopušta.

"Nismo otuđeni od naroda. Količina obveza je tolika da obično radni dan počinje prije 8 sati i završava vrlo kasno navečer", izjavila je.

Ministar obrane Krstičević izjavio je da je kretanje jako bitno te je poručio da se, bez obzira na zanimanje, treba kretati, hodati, pronaći aktivnost upravo s ciljem zdravlja.

HDZ-ovci ponavljaju da podržavaju Kolindu

Ministar financija Zdravko Marić krenuo je jutros put Markova trga pješice. Za N1 je komentirao koga će podržati na predsjedničkim izborima.

"Kći mi je kandidatkinja za predsjednicu razreda, tako da sam fokusiran na tu kampanju", našalio se Marić pa dodao: "Uopće nije sporno da će se podržati predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović."

Što se tiče različitih struja u HDZ-u, Marić je rekao da misli da je stvar stabilna te da je HDZ najveća politička stranka u zemlji i da je normalno da ima i različitih mišljenja jer je nemoguće očekivati da će svi misliti isto.

Ćorić: Svi smo uz Kolindu

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike krenuo u 8 sati.

"Ovime pokazujemo potporu tjednu mobilnosti, zdravom životu... Ministarstvo apsolutno podržava ovakve akcije", kazao je Ćorić za N1.

Komentirao je izjavu Steve Culeja koji je jučer u saboru rekao da on ima svoga kandidata za predsjednika.

"Stevo ima pravo na svoje mišljenje, ali od svih nas kao članova HDZ-a očekuje se da stanemo iza odluka HDZ-a, ja ću to svakako učiniti i očekuje se da to prvo učinimo, a nakon 1. 1., po odabiru nove - stare predsjednice, svatko tko misli da HDZ-u može donijeti nešto novo, može istaknuti svoju kandidaturu", rekao je Ćorić. 

Ipak, njegova potpora svakako je uz predsjednika HDZ-a i vlade, Andreja Plenkovića.

"Plenković je predsjednik vlade i HDZ-a i ja mu apsolutno stojim na raspolaganju do kraja svog mandata", rekao je Ćorić.

Pročitajte više