Ministri napadaju predsjednikov gospodarski tim, a o zamrzavanju cijena ne raspravljaju

ORKESTRIRANI napadi na gospodarski tim novog predsjednika Ive Josipovića nastavili su se i nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća koje je danas raspravljalo o reformi pravosuđa.

Nakon što su se svi složili da podržavaju reformu te da je ta tema tek započeta, počela je paljba prema predsjedniku. "Predsjednik Ivo Josipović u svoj gospodarski tim uvrstio je samo predstavnike Hrvatske udruge poslodavaca. Sindikate u svoj tim nije uključio, čime je pokazao svoju socijalnu osjetljivost", kazao je sindikalist u GSS-u Damir Jakuš.

Nekorektni su Kuštrak, Mudrinić i Tadeschi

Ministar Božidar Kalmeta je, pak, nastavio priču koju je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor počela ovog vikenda, te kazao kako predsjednikov gospodarski tim mora surađivati s Vladom. Podsjetimo, premijerka je vrlo rezolutno u subotu kazala da ne želi stvaranje paralelnog Ministarstva gospodarstva na Pantovčaku.

"Cilj je isti, interes je isti, trebali bi se nadopunjavati", rekao je Kalmeta. Na njega se nadopunio i potpredsjednik Vlade Darko Milinović koji smatra da su u cijeloj toj priči nekorektni bili gospodarstvenici. "Nekorektno je da ljudi koji pregovaraju u Vladi o ekonomskoj politici, Damir Kuštrak, Ivica Mudrinić i Emil Tedeschi, premijerki ne kažu da će postati predsjednikovi savjetnici", kazao je Milinović i dodao da takva suradnja nije moguća.

Ne raspravljamo o zamrzavanju cijena

Na tu su temu ministri bili rječiti, no kada su ih novinari pitali o prijedlogu Matice umirovljenika Hrvatske o zaustavljanju rasta cijena dok je na snazi "harač", počeli su s demagogijom i općim  frazama. "Vlada je osjetljiva i ekonomski i socijalno. Nalazimo se u teškoj situaciji i prijedlozi kakav je dala Matica umirovljenika su za razmatranje, ali Vlada o tome još nije raspravljala", kazao je Božidar Kalmeta. Ne zna se kada će Vlada o tome početi raspravljati, a ono što se zna je da će cijena struje za vjerojatno više od 17 posto porasti od 1. travnja.

Sindikalac Jakuš je kazao kako će podržati svaku inicijativu koja ide za time da se spriječi rast cijena, a to se posebno odnosi na cijene koje kontrolira države.

Pročitajte više