ministrica antičević marinović o uhićenom novakoviću: "treba provjeriti o kojoj je osobi riječ"

U vezi s dvojbama o identitetu Mile Novakovića, kojeg je na temelju tjeralice hrvatskog Interpola uhitila makedonska policija kao osobu koja je u Hrvatskoj osuđena na 20 godina zbog ratnog zločina hrvatska ministrica pravosuđa Ingrid AntičevićMarinović večeras je za NOVU TV izjavila da "treba provjeriti o kojoj je osobi riječ". L

U telefonskoj izjavi ministrica pravosuđa naglasila je da ako se ne radi o Mili Novakoviću, osuđenom za ratni zločin (na šibenskom Županijskom sudu), trebat će provjeriti da li je protiv osobe uhićene u Makedoniji pokrenut kakav kazneni postupak, odnosno raspisana tjeralica.

Mile Novaković (53) je u Šibeniku u odsutnosti osuđen na dvadeset godina zatvora zbog ratnog zločina.

Makedonska policija je pak u petak priopćila kako je u četvrtak na granici sa Srbijom uhitila stranog državljana osuđenog za ratni zločin, objavivši njegove inicijale M.N. Također je izvijestila da je uhićenom u Kumanovu određen tridesetodnevni ekstradicijski pritvor.

O tom uhićenju makedonski Ured Interpola izvijestio je u petak hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo.

Zamjenik hrvatske ministrice pravosuđa Zdravko Stojanović je za Hinu u petak izjavio da se već priprema zahtjev za izručenje koji će biti poslan makedonskim vlastima.

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović danas je pak izrazio dvojbu o identitetu uhićenog Mile Novakovića, izjavivši kako mu se u "ovom trenutku čini da je u pitanju zamjena identiteta". U beogradskoj javnosti također su se čule tvrdnje da uhićeni potpukovnik Vojske Srbije i Crne Gore Mile Novaković nije osoba za kojom je tjeralicu raspisao hrvatski Interpol.

(Hina) sdju/sp sp

Pročitajte više