Ministrica imala konferenciju u Trilju. Ljudi htjeli prosvjedovati, MUP ih spriječio

Foto: Hrvatski krški pašnjaci/Facebook, Lovro Domitrovic/PIXSELL

UDRUGA Hrvatski krški pašnjaci objavila je na Facebooku da je policija spriječila grupu poljoprivrednika da prosvjeduju na konferenciji za poljoprivredu koja je prije pet dana, 10. kolovoza, održana u Trilju u organizaciji Slobodne Dalmacije, župana Splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, gradonačelnika Trilja Ivana Bugarina i ministrice poljoprivrede Marije Vučković.

"Poljoprivrednici su krenuli na konferenciju da iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u poljoprivredi i represivnim odnosom resornog ministarstva prema poljoprivrednicima, ali su ih u tome spriječile 'jake snage' MUP-a.

Poljoprivrednici su isključeni iz prometa i zadržani uz prometnicu dok ne završi konferencija. Ovakvo postupanje ne vodi ničemu, sprječavanje poljoprivrednika da sudjeluju na konferenciji i ukažu na probleme je krajnje neprimjereno.

Stvara se još veći bunt među poljoprivrednicima koji će uskoro eskalirati u većim razmjerima", objavila je udruga na Facebooku, uz fotografije vozila koje je zaustavila policija.

KONFERENCIJA ZA POLJOPRIVREDU BEZ POLJOPRIVREDNIKA Danas je u Trilju, gospodarska zona "Čaporice," održana konferencija...

Posted by Hrvatski krški pašnjaci on Thursday, 10 August 2023

Kako se vidi na fotografijama koje je udruga objavila, poljoprivrednici su na konferenciju krenuli s bijelim pick-upom na koji su postavili lutku krave na kojoj piše "EU fond".

Policija potvrdila događaj

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su da su "policijski službenici obavljajući poslove nadzora prometa postupali sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima te obavili provjeru identiteta i pregled vozila".

"Prilikom postupanja, a zbog specifičnih okolnosti konzultirana je veterinarska inspekcija. Nakon provjera utvrđeno je da ne postoje elementi za daljnje postupanje policije", naveli su iz policije za Agroklub.

Pročitajte više