Ministrica Stankoviću: Kad ste već krenuli s isprikom, jeste li se i vi ispričali?

Screenshot: HRT

MINISTRICA Nina Obuljen-Koržinek bila je gošća emisije Nedjeljom u 2.

Na samom početku emisije Stanković se ispričao gledateljima zbog uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a i zbog mnogo drugih stvari koje su se događale na ovoj javnoj televiziji...

> Aco Stanković: Ispričavam se gledateljima i gledateljicama HTV-a

Evo kako je na to reagirala ministrica.

"I meni je neugodno i svako se treba stidjeti na tako visokoj funkciji koja je zadužena za ovakvu ustanovu da bude osumnjičena. Poštujem presumpciju nevinosti pa ne bih o tome više raspravljala.

Kad ste već krenuli s tom isprikom, mogli ste se i vi za koji vaš gaf ispričati, sigurno ih je bilo jer tko radi taj i griješi", rekla je ministrica.

Spomenimo, nakon Bačića koji je smijenjen jer je nosio mito svog rođaka Milanu Bandiću, HRT je privremeno preuzeo Renato Kunić, koji je, kako se Kunić sam pohvalio u jednom starom intervjuu, kumski povezan sa suprugom ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek. Obiteljski su prijatelji i vrijeme krate kartajući belu. 

Stanković ju je pitao i za to.

Je li to otegotna okolnost ako se javi na natječaj za ravnatelja?

"Mislim da to nije opcija, mislim da ni njemu ne bi palo na pamet da se javi na natječaj. Moj suprug je Renatu bio kum prije 35 godina, ja sam se udala prije 10 godina za svog supruga. Kunić je cijelu karijeru na HRT-u napravio prije nego sam ja bila ministrica. Ja nisam stekla dojam da bi on želio biti glavni ravnatelj iako relativno dobro kotira među svojima kolegama i sasvim sigurno bi vrlo loše bilo da se on kandidira. To je jasno i njemu i meni. Ja vjerujem da će on sad ovo prijelazno razdoblje odraditi kvalitetno i to je to", rekla je ministrica.

Navodno je Bačić nekome u vašem ministarstvu donio dokumente da bi tražio da se ukine status kulturnog dobra na jednoj građevini koja ima veze s Lončarićem, znate li što o tome?

"Ništa ne znam, u Ministarstvo nije nitko dolazio meni, molila sam da mi se da cijela kronologija vezano za taj predmet, sa mnom sigurno nije o tome nitko razgovarao. Najvažnije je da se nikakva odluka za to zemljište nije donosila, možda je pokušao ići na neku nižu razinu, ali kod mene ne", rekla je.

Na pitanje može li HDZ sa sebe skinuti odgovornost što je izabran Kazimir Bačić, kazala je da se ravnatelj bira u Saboru, a Bačić je 30 godina radio na HTV-u, i moglo ga se promatrati kao profesionalca koji će raditi u korist HRT-a. Prve godine njegova mandata HRT je napravio iskorake u vezi poslovanja, ispunjavanja ugovorih obveza.

Stanković je konstatirao da je Bačić tužio vlastite novinare za velike iznose zbog kritike, a ministrica je kazala da je to fenomen koji se događa i u drugim medijskim kućama te na nivou EU-a.
 

Pročitajte više