Mislav Kolakušić: Mi smo propali

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

POTENCIJALNI predsjednički kandidat Mislav Kolakušić danas je posjetio štand na riječkom Korzu na kojem se sakupljaju potpisi potpore njegovoj kandidaturi te je poručio kako je cijelom hrvatskom društvo potreban reset i cjelovita reforma.

Kolakušić je ustvrdio da je nužno smanjiti državnu upravu i ojačati gospodarstvo. "Hrvatska je u iznimno teškoj gospodarskoj situaciji. Dio građana to razumije, dio građana to ne razumije", rekao je.

“Mi smo propali, na žalost, to je tako. Cijeli reset društva mora biti. Moramo smanjiti državnu upravu. I moramo stvoriti gospodarstvo”, rekao je Kolakušić.

Podržao štrajk

Dao je i svoju podršku prosvjetarima u štrajku, napominjući da se najviše štrajka u najrazvijenijim zemljama gdje ljudi izražavaju svoj stav i onda ih političari slušaju. "Jer političaru nije jednostavno izaći na ulicu ako mu građani protestiraju", kazao je.

Ovdašnji političari, tvrdi, odveli su zemlju u propast, smješkaju se, šetaju, a nitko ih ne proziva. Učitelje, kaže, najviše muče koeficijenti po kojima "netko radi iznimno mnogo za mnogo manje novaca od nekoga tko ne radi ništa". 

"Uvijek je bilo nekako i uvijek će nekako biti", rekao je Kolakušić dajući svoj recept za rješenje hrvatskog gospodarstva.

Podršku na Korzu su mu iskazali saborski zastupnik Ivan Lovrinović i politička stranka Akcija mladih.

 

Pročitajte više