Mislio da je ubio suprugu, pa se objesio u Novom Zagrebu

UVJEREN da je u svađi nehotice ubio suprugu, 43-godišnji muškarac objesio se noćas u šumarku na području Novog Zagreba, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Muškarac je pola sata nakon ponoći došao po 34-godišnju suprugu pošto je završila s poslom.

Supružnici su se u automobilu posvađali, a zatim i potukli. Muškarac je u jednom trenutku suprugu uhvatio za glavu i njome udario u staklo na suvozačkim vratima.

Žena je izgubila svijest, a suprug je, uvjeren da ju je ubio, iz prtljažnika uzeo uže za vuču, otišao do obližnjeg šumarka i objesio se.

Rano jutros žena se osvijestila i pješice otišla do prve kuće po pomoć. U policiji kažu da u tom trenutku nije znala što se dogodilo sa suprugom kojega je policija pronašla jutros oko 8 sati u šumarku pored nogometnog igrališta u Maloj Mlaki u Igrališnoj ulici.


Žena je zbog potresa mozga zadržana u bolnici, a mrtvo tijelo njezina supruga prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Na zagrebačkom području ove su godine počinjena 174 samoubojstva i 90 pokušaja samoubojstva, a lani 216, s 82 pokušaja.

Po policijskim podatcima vješanje je najčešći način na koji oni koji se odluče ubiti "dižu ruke na sebe", a slijede samoubojstva počinjena pucanjem iz vatrenog oružja, trovanje i utapanje.

Pročitajte više