Objekt iz svemira probio krov i dva kata kuće na Floridi. NASA: Znamo o čemu je riječ

Foto: X

Misteriozni objekt koji je 8. ožujka pao "s neba" na kuću na Floridi zapravo je bio komad svemirskog otpada, objavila je NASA. Svemirska agencija navela je kako se radilo o cilindričnom komadu metala, koji je težio 0.7 kilograma, bio 10 centimetara visok i 4 centimetara širok. 

Zaključeno je kako se radi o krhotini koja je 2021. odbačena s Međunarodne svemirske postaje (ISS), odnosno o metalnom nosaču za postavljanje starih baterija na teretni spremnik. Spremnik je odbačen iz svemirske postaje prije tri godine i očekivao se da će teret u potpunosti izgorjeti pri ulasku u Zemljinu atmosferu, no jedan je komad preživio.

"Proizveo je strašan zvuk"

Objekt je probio krov i zatim prošao kroz 2 kata kuće Alejandra Otera u gradu Naplesu na jugozapadnoj obali Floride. Odmah je odnesen u Svemirski centar Kennedy u Cape Canaveralu na analizu. Otero je za televizijsku stanicu WINK izjavio da je predmet proizveo "strašan zvuk" i za dlaku promašio njegovog sina. 

"Tresao sam se. Bio sam u potpunoj nevjerici. Kakve su šanse da nešto sleti na moju kuću tolikom snagom da izazove toliku štetu. Super sam zahvalan što nitko nije ozlijeđen", poručio je. 

Pročitajte više