Mjere osiguranja koje štite vjerovnike "Amfore"

Trgovački je sud u Dubrovniku na prijedlog Sindikata radnika metkovske tvornice "Amfore" sa sjedištem u Makarskoj odredio mjere osiguranja kako bi se spriječilo da se promijeni imovinski položaj dužnika, što bi za vjerovnike moglo biti nepovoljno, izvijestio je danas regionalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi (PPDIV) iz Splita Ivica Blažević.

Sindikat je podnio zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka zbog nesposobnosti plaćanja i prezaduženosti metkovske "Amfore", a navedenu je odluku o mjerama osiguranja Trgovački sud u Dubrovniku donio na prvom ispitnom ročištu 27. veljače, objasnio je Blažević.

Sud je za privremenoga stečajnog upravitelja imenovao Dragana Kneževića iz Dubrovnika, a dužniku je zabranjeno raspolaganje imovinom. Te će mjere trajati dok se donese odluka o otvaranju stečaja u tvornici. U roku od 30 dana ispitat će se financijsko stanje dužnika i obaviti drugi poslovi, među kojima je utvrđivanje vrijednosti nekretnina i pokretnina kako bi se utvrdila zaduženost tvornice.

Radnici makarske "Amfore", inače, prekinuli su potkraj veljače štrajk kad su im isplaćene plaće za listopad, studeni i prosinac prošle i siječanj ove godine.

(Hina) xdstr ymć

Pročitajte više