Mještani Jelenja gdje je poginuo mladi motorist: Sajle postavljaju već godinama

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

MJEŠTANE Jelenja prije nekoliko dana potresla je nesreća u kojoj je život izgubio 21-godišnji mladić. 

Vozio se motorom po šumskom putu, a onda je naletio na željeznu sajlu. Njegov prijatelj na vrijeme je sagnuo glavu, ali 21-godišnjak je zadobio teške ozljede vrata nakon čega je ubrzo i preminuo.

Policija i dalje provodi istragu, a cijeli slučaj je misteriozan jer se nameće pitanje zašto bi netko postavio sajlu tako visoko i to baš na šumski put gdje je opće poznato da se voze motociklisti.

"Sajla nije novost, ali nikad nije bila tako visoko podignuta"

Sumještani su u šoku. Jedan od njih otkrio je u razgovoru za Večernji list da se takve sajle često postavljaju po privatnim i javnim putevima.

"Oni sajle stavljaju na privatne i javne putove. Uostalom, to su putovi, oni se, bili privatni ili javni, godinama koriste. Pa i taj put gdje je Dorian nastradao godinama mještani koriste, još naši djedovi. Tko ima pravo postaviti sajlu na put? I kome smetaju motoristi koji se tuda voze, nikome ne rade štetu", pitao se jedan mještanin Jelenja.

Drugi kažu da se ta sajla na istom mjestu nalazi već pet godina, samo je vlasnici skinu pa ponovno postave, ovisno o tome kako idu u šumu. Također su rekli da je sajla inače spuštena do razine koljena, a zašto je ovoga puta bila dignuta ovako visoko - nitko ne zna.

Riječ je o dijelu šume na koje pravo polaže više obitelji koje međusobno još nisu riješile imovinske odnose.

Dodaju i da se prije nekoliko godina dogodila slična situacija, samo su se motoristi uspješno izmicali sajli.

Pročitajte više