"Mlada Bosna" preuzela odgovornost za bombe u Kosovskoj Mitrovici

SRPSKA udruga "Mlada Bosna" e-mailom je priopćila da preuzima odgovornost za bombe ispred Mercatora u Beogradu te sjedišta europske misije u Kosovskoj Mitrovici, izvijestila je agencija Fonet.

U priopćenju stoji kako "Mlada Bosna" okuplja srpsku omladinu iz cijelog svijeta, a da je ime odabrano da bi se upozorilo na sličan slijed događaja kada je aneksijom Bosne i Hercegovine započet ciklus koji je izazvao Prvi svjetski rat te sadrži poziv: "Ne dopustimo da nam se dogodi treći svjetski rat!".

Organizacija, između ostalog, zahtijeva odvajanje sjevernog djela Kosova i njegovu integraciju u sustav Republike Srbije, proglašenje samostalnosti Republike Srpske i njeno pripajanje Srbiji te eksteritorijalnost svih kulturno-povijesnih spomenika na Kosovu s njihovim teritorijem, oduzetim nakon Drugoga svjetskog rata.

Na kraju njihova priopćenja piše da će, dok se ne usvoje njihovi zahtjevi, nastaviti s nenasilnim i odlučnim aktivnostima koje neće rezultirati ljudskim žrtvama, ali će državama koje priznaju neovisno Kosovo prouzročiti materijalnu štetu.

J.Da.

Pročitajte više