Mladene Bajiću, nek ti je čestit i blagoslovljen Međunarodni dan borbe protiv korupcije!

POUČENI dosadašnjim iskustvom o uhićenjima ljudi uključenim u korupcijske afere, koja su se gotovo uvijek događala na neki od katoličkih blagdana, Mladen Bajić i njegovo Državno odvjetništvo odlučili su se na "zbunjivanje protivnika". Naime, umjesto Svetog Nikole ili možda Božića odlučili su da glava korupcijske hobotnice u Hrvata padne baš na Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Poruka je sasvim jasna.

Uostalom ako je Mladen Barišić mogao "pasti" na dan Svetog Mihovila koji se slavi kao zaštitnik policije, onda valjda Bajić može Sanadera uzeti na "svoj praznik".

Podsjetimo, kako se uhićenje Nevenke Jurak dogodilo pred katolički blagdan Velike Gospe. Pred katolički praznik Svih svetih uhićeni su čelnici Hrvatskih autocesta i to predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, kao i Goran Legac, Mario Lovrinčević te Željko Kandžija. Oko Božića slijedilo je uhićenje čelnika Hrvatske poštanske banke Josipa Protege u akciji zvučnog naziva Bankomat.

Pred Uskrs pao je "kapitalac", bivši potpredsjednik Damir Polančec i njegovi ortaci u aferi Spice, dok su svega par dana prije Tijelova uhićeni bračni par Zdravko i Višnja Pevec. Ivan Mravak i njegova družina iz HEP-a pali su na Svetog Duju koji je u Splitu neradni dan.

Pročitajte više