Mladež njemačkih Zelenih: Ispričavamo se, Hrvatska nije počinila genocid u Srebrenici

Screenshot: Twitter

MLADEŽ njemačkih Zelenih je prije tjedan dana na Twitteru objavila da su genocid nad Bošnjacima u Srebrenici počinili i Hrvati. Sada su se službeno ispričali. 

Naime, na dan obilježavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koje su počinile srpske snage pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića, Mladež Zelenih objavila je tvit sljedećeg sadržaja.

"Na današnji dan prije 27 godina u Srebrenici je u nekoliko dana ubijeno 8000 ljudi. Ova zlodjela su dio genocida nad Bošnjacima koji su počinile Srbija i Hrvatska. Prisjećamo se žrtava i njihovih bližnjih. #NeverForgetSrebrenica", stoji u tvitu Mladeži njemačkih Zelenih. 

Hrvatsko veleposlanstvo "najoštrije osudilo" optužbe

Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj jučer je "najoštrije osudilo" optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici osim Srbije odgovorna i Hrvatska.

"Osvrćući se na tvit Mladeži Zelenih povodom 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe", objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru.

"Ovu grešku nismo smjeli napraviti i iskreno se ispričavamo"

Mladež Zelenih se danas ispričala zbog svoje objave na Twitteru.

"S našeg profila je objavljen tvit o masakru u Srebrenici, u kojem je krivo navedeno da je Hrvatska sudjelovala u tome. To je potpuno pogrešno. Ovu grešku nismo smjeli napraviti i iskreno se zbog toga ispričavamo! Objavu smo izbrisali", napisala je mladež njemačkih Zelenih na Twitteru.

"Posebno se želimo ispričati svim Hrvatima koje smo ovom lažnom izjavom diskreditirali i povrijedili! Žao nam je što je ova greška zasjenila obilježavanje masakra u Srebrenici", dodali su.

Pročitajte više