Mladi HDZ-ovac je Lamborghini dobio od tajkunovog sina u zamjenu za 197.000 testova

Foto: Screenshot Tik-Tok, Matija Habljak/PIXSELL

POLICIJA i USKOK već mjesecima istražuju 24-godišnjeg Filipa Mihalića iz Varaždina, sina bivšeg saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim testovima na koronu. Otprije je poznato da Mihalić vozi Lamborghini Huracan, koji vrijedi najmanje 350.000 eura, ali sad je otkriveno od koga je mladić nabavio navedeni automobil.

24 sata doznaju da je Mihalić skupi automobil kupio od Matea Šarića, sina hrvatskog tajkuna i vlasnika tvrtke West Tech Marijana Šarića. Inače, jedna od djelatnosti West Techa je prodaja medicinske opreme. Tjednik Nacional je pisao o tome da je tvrtka skladištila testove, maske i rukavice u neadekvatnim uvjetima i da je slučaj prijavljen Carinskoj upravi. 

"Osim toga, nismo poslovali ni prije ni poslije"

Mateo Šarić je za 24 sata progovorio o svom odnosu s Mihalićem i prodaji skupocjenog Lamborghinija. 

"Ja Filipa ne poznajem toliko dobro. Mogu reći da je naš odnos površan. Znam ga iz konteksta korona artikala, testova opreme... U Hrvatskoj je pedesetak firmi koje se među sobom poznaju i koje su putem različitih kupaca sudjelovale u poslu s korona opremom. S njim nisam imao posla, izuzev tog auta. Osim toga, nismo poslovali ni prije ni poslije. Nikad ništa nisam kupio od njega niti sam prodao", tvrdi Šarić.

Naglasio je kako Mihalić od njega nije kupio auto, već su dogovorili zamjenu. "Lamborghini je bio moj auto. Upućeni znaju da sam ga mogao sebi priuštiti. Bio je kod mene sedam ili osam mjeseci i nakon toga sam odlučio prodati ga. Tad su me zvali prijatelji, ne bih ih spominjao, i rekli da je Filip zainteresiran za kupnju. Tad sam ga znao površno, vidio sam ga možda jedanput ili dvaput prije toga. Rekao sam cijenu, bila je oko 200.000 eura", rekao je. 

"Odmah sam ih preprodao"

"Auto je glasio na moju firmu. Izdao sam fakturu za Lamborghini prema njegovoj firmi Buryen, a on je meni izdao fakturu za testove. Mislim da ih je bilo 197.000 komada. Ja sam ih odmah preprodao jednoj hrvatskoj firmi koja se bavi uvozom covid-testova. Oni su ih iz usluge preuzeli i prodali u inozemstvo jednom španjolskom kupcu", dodao je. 

"Zatim su mi uredno vratili novac od prodaje testova. Ta firma bila je samo posrednik. Prodani su za cijenu koja je zadovoljavala cijenu auta. Testovi su kupljeni po tržišnoj cijeni. Prodaja je realizirana otprilike u svibnju 2022. godine. Nakon toga sam se s Filipom čuo samo jedanput, nakon nekoliko mjeseci. Zvao me zbog servisa za auto", zaključio je. 

Pročitajte više