Mladi hrvatski kajakaši napadnuti u Srbiji

MLADI hrvatski sportaši napadnuti su na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu za juniore u Srbiji! Incident je sasvim zasjenio prvi dan ove sportske manifestacije, a 29-godišnji napadač vrlo brzo je priveden.

Hrvatski kajakaški savez u priopćenju je objasnio kako su hrvatsku juniorsku reprezentaciju osiguravala četiri policajca u civilu i dva u uniformi. No, kako se sve dogodilo vrlo brzo, nisu stigli reagirati. Napadaču je zasmetala hrvatska zastava te je iz publike počeo gađati mladiće staklenim čašama.

"Imao sam čast nositi hrvatsku trobojnicu. Kad smo prolazili pokraj terasa jednog kafića, jedan je čovjek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka pa sam završio u bolnici na šivanju", rekao je za Večernji list mladi varaždinski veslač Matej Herkov.

Matej je iz bolnice pušten s tri šava. "Rana je na nezgodnom mjestu. Naime, kako sjedim u čamcu, rana je točno u visini ruba kajaka. Smetala mi je tijekom nastupa", rekao je Matej koji je u klasičnom spustu osvojio 11., a u sprintu 17. mjesto. Upravo na njegov zahtjev se o detaljima incidenta nije javnog govorilo prije povratka u Hrvatsku.

"Što se dogodilo doznao sam tek u nedjelju navečer. Invalid sam Domovinskoga rata i da su mi prije javili, odmah bih sjeo u automobil i otišao u Kraljevo. Znam da je Matej htio izbjeći roditeljsku brigu i nastupiti za reprezentaciju", kaže Matejov otac Robert. Hrvatskim se reprezentativcima zbog incidenta ispričao gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović. Napadač je u pritvoru, optužen je za poticanje međunacionalne mržnje i namjerno ozljeđivanje, a postupak se vodi i zbog izazivanja nereda s tjelesnim posljedicama na sportskim terenima.

Pročitajte više