Mladi Jastreb i Deur dočekali Daliju Orešković pred saborom: "Teško je to prepričati"

Foto: Facebook

DALIJA Orešković postala je hit na društvenim mrežama zbog prošlotjednog nastupa u saboru tijekom kojeg je zastupnica Stranke s imenom i prezimenom žustro napala vladajuće.

"Spomenite mi još jednom da mrzim sve hrvatsko i – časna riječ – proganjat ću vas jednog po jednog i u sabornici i izvan nje nakon ovog mandata! I vi ćete meni danas govoriti o domoljublju? E pa nećete! I ponovit ću ono što sam rekla za ovom saborskom govornicom dok me štiti saborski imunitet zbog svega što ste u Hrvatskoj napravili u proteklih 30 godina. Još jednom vam poručujem – bando prokleta!" rekla je Orešković.

Orešković je jučer na Facebooku objavila fotografiju s Brankom Borkovićem (Mladi Jastreb) i HDZ-ovim zastupnikom Antom Deurom.

"Mislim da bi branitelji trebali biti uz narod, a ne uz vlast, pogotovo ne uz vlast koja je Hrvatsku zarobila u korupciji.

Vjerujem u Sokolove, Tigrove, Vukove, Gromove i Pume, u pripadnike svih drugih postrojbi, koji su ostali vjerni domovini. Ako su svjesni problema i stanja u državi, tada će svojim djelovanjem u miru očuvati vrijednosti za koje su njihovi suborci položili živote. Korupcija to sigurno nije.

Kao što je to bilo i u ratu, tako je i sada uloga branitelja bitna za opstanak i budućnost ove zemlje.

"Zaključak je da sam Sotona jer sam napala HDZ"

Mladi Jastreb, umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Branko Borković to nije shvatio. Nakon što me javno, putem medija nazvao Sotonom, u petak je došao pred Hrvatski sabor s transparentom. Izašla sam mu u susret, s iskrenom namjerom da saznam u čemu je problem. Izašla sam izvan ove ograde, pristojno i s poštovanjem.

Razgovor s Mladim Jastrebom i Antom Deurom nije moguće prepričati, ali zaključak je da nisam Sotona zato što sam se ogriješila o čast branitelja, već zato što sam napala HDZ. U ime svega što bi jednoj naciji trebalo biti sveto, najveća tragedija za sjećanje na žrtvu Domovinskog rata bila bi da se između branitelja i HDZ-a stavlja znak jednakosti", objavila je Orešković.

Pročitajte više