Mladi Jastreb prijetio novinarima: Razbil bum i kameru i vas, je*e mi se živo

MJEŠTANI sela Prečno kraj Ivanić-Grada već godinama prstom upiru u umirovljenog brigadira Branka Borkovića, poznatog pod nadimkom Mladi Jastreb, te ga prijavljuju institucijama zbog štete koju im, tvrde, uzrokuju njegove životinje.

Istražujući priču, ekipa emisije Provjereno Nove TV posjetila je i adresu brigadira, koji ih je dočekao prijetnjom.

Nakon što su razgovarali s mještanima, novinari su otišli do Borkovića kako bi dobili njegovu stranu priče.

"Baš me briga živo i za ovu jebenu državu"

"Razbil vam bum kameru i vas, to slobodno objavite! Objavite kaj god hoćete! Jebe mi se živo kaj budete objavljivali i vi i HTV, i Milanović i Plenković, i sva ta bagra! Baš me briga živo i za ovu jebenu državu, i za vas i za vaše gazde, i za svu tu bagru koja tu jebe", rekao je Mladi Jastreb novinarima.

Što kažu mještani?

Mještani tvrde da teror nad njima traje godinama, štete koje su im nanesene su velike, a posljednja u nizu je pokolj ovaca. Zna se, kažu, čiji su psi to učinili.

"Od Borkovića crni psi, tri komada. Kad su poklali ovce, kod mene su pili vodu, bili su žedni i otišli su doma", kaže jedan od mještana.

"Zatekla sam pse, jedna je ovca hodala, imala je rupu na sebi, oni su trčali za njom, lizali su tu krv. Druga se je sakrila negdje, imala je rane s prednje strane, ogrebane. Ova druga je pala ispod mene, krepala je, iskrvarila. Sve druge ovce bile su izranjavane, izgrebane, vidjele su se rupe po njima, koža popucala", rekla je predsjednica mjesnog odbora Snježana Kovaček.

Mještani pričaju da svinje godinama harače izvan farme, ruju, uništavaju i jedu sve po putu. Prošle mu je godine, kaže jedan od mještana, tako pojedeno 5-6 tona zrna kukuruza. Bilo je tu prijetnji i svađa, ali i prijava inspekcijama, no one nisu riješile problem, piše Nova TV.

"Jednostavno su rekli: 'Pa znate, on je bio u ratu, on je ovo, on je ono...' Dobro, ali daje li mu to pravo da sustavno maltretira to svoje selo u kojemu je odrastao, živio?" pita se Kovaček.

Pročitajte više