Mladi katolik tužio CNN zbog priloga o prijetnji Indijancu, CNN se nagodio

Screenshot: YouTube/Washington Post

CNN se jučer nagodio oko tužbe za klevetu koju je protiv te televizijske mreže podnio Nick Sandmann, učenik Katoličke srednje škole Covington.

Sandmann je tužio CNN zbog objave njegovog sukoba sa starijim Indijancem u Washingtonu u kojoj je on prikazan kao agresor, javlja Fox News. Tražio je 250 milijuna dolara odštete zbog "emocionalnih problema koje su zbog propusta u izvještavanju televizijske mreže pretrpjeli on i njegova obitelj".

Sandmannov odvjetnik L. Lin Wood odbio je komentirati nagodbu i reći o kakvom se iznosu radi, ali je potvrdio za Fox News da priprema tužbe i protiv Washington Posta i NBC-a.

Incident prikazan kao rasna provokacija

Podsjetimo, prošlog ožujka Sandmann je podnio tužbu protiv CNN-a zbog izvještavanja o incidentu sa starijim Indijancem bez pokrivanja svih činjenica. Tinejdžer je tada tražio nevjerojatnih 800 milijuna dolara odštete od sva tri medija.

U kontroverznom videoprilogu prikazan je Sandmann kako se smiješi Indijancu Nathanu Phillipsu koji ispred spomenika Abrahamu Lincolnu udara po bubnju i pjeva. Nekoliko istaknutih medija, uključujući CNN, prikazali su incident sa Sandmannom i njegovim poznanicima kao rasnu provokaciju prije nego što je na dodatnim snimkama otkrivena jedna drugačija priča.

Sukob izazvala izraelska skupina?

Sukob s učenicima koji su čekali autobus pokrenula je radikalna izraelska skupina koja je njima dobacivala rasističke uvrede. Kasnije se Phillips, koji je bio u gradu na Maršu domorodačkih naroda, približio učenicima i stao ispred njih usred sve veće napetosti između dviju grupa.

Phillips je shvatio da ga mladić nije htio propustiti, a Sandmann je rekao kako stariji Indijanac nije htio njega zaobići.

Pročitajte više