Mladi lavić HDZ-a lagao da je Povjerenstvo za sukob interesa raspravljalo o Marini Matulović Dropulić

PREDSJEDNIK saborskog Povjerenstva za sukob interesa, Josip Leko, demantirao je danas tvrdnju HDZ-ovca Gordana Jandrokovića da se o slučaju ministrice Marine Matulović Dropulić i njezinim dionicama u IGH raspravljalo na sjednicama povjerenstva, i da je ministrica po tom pitanju ekskulpirana.

Naime, u jučerašnjoj emisiji o izborima na Novoj TV, gdje su gostovali Jandroković, Zoran Milanović (SDP), Josip Friščić (HSS), Vladimir Jordan (HSU), Anto Đapić (HSP) i Vesna Pusić (HNS), ponovno se pokrenulo pitanje sukoba interesa ministrice izgradnje koja je na dionicama Instituta građevinarstva Hrvatske zaradila 18 milijuna kuna. Jandroković je zaključio da je Povjerenstvo za sukob interesa raspravilo o tom slučaju i da nije ustanovilo nikakve nepravilnosti.

"Ja se nadam da će o tome Povjerenstvo raspraviti, no nažalost neće stići u ovom mandatu. Nismo raspravljali o tom slučaju jer nismo stigli staviti na dnevni red po vlastitoj inicijativi, a nitko nije prijavio kako bi prije došao na red", kazao je za Index predsjednik Povjerenstva, koje nažalost, tvrdi on, ne može djelovati mimo svojih pravila.

Ministrica je sama trebala prijaviti da "njena" tvrtka zarađuje na državi

"Ako su činjenice točne da je ministrica vlasnica dionica IGH i da je bilo poslovanja sa državom, to je trebala ona sama prijaviti, no ona to nije učinila", kaže Leko. U slučaju da je prenijela dionice na drugu osobu, to se trebalo vidjeti u njezinoj imovinskoj kartici, kaže on, no u istoj nema nikakvih promjena.

Dodaje da nije sporno da dužnosnici posjeduju dionice, no da u ovome slučaju postoji mogućnost da ja Matulović Dropulić imala insajderske informacije zbog svoje pozicije, koje su joj pomogle u zaradi, no da je prije svega poslovanja sa državom trebala prijaviti sama.

Podsjetimo, prošloga je tjedna predsjednik Stjepan Mesić prozvao ministricu Matulović Dropulić zbog toga što ima dionice u tvrtki koja dobiva milijunske građevinske poslove od države. Nakon toga se predsjednik HDZ-a prvi puta usprotivio Mesićevom "miješanju u kampanju", što je Mesić spremno odbacio ustvrdivši da ima pravo govoriti o novcu poreznih obveznika.

A.B.
Foto: I.L., H.P.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.