Mladi motociklist koji je poginuo u nesreći kod Vrbovca bio je vojnik

Foto: Facebook

POJAVILE su se nove informacije o teškoj nesreći u kojoj je sinoć kod Vrbovca poginuo mladi motociklist.

Iz Ministarstva obrane su objavili kako je 25-godišnji motociklist bio hrvatski vojnik. 

Pripadnik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske smrtno je stradao izvan službe, u prometnoj nesreći u petak, 2. srpnja, oko 21.30 sati kod mjesta Dubrava u Zagrebačkoj županiji, priopćeno je u subotu iz Ministarstva obrane RH.

Ministar obrane Mario Banožić s djelatnicima Ministarstva i Hrvatske vojske izrazio je žaljenje zbog nesretnog događaja i sućut obitelji poginulog pripadnika HV-a, dodaje se u priopćenju.

Članovi moto-kluba Wild River Croatia objavili su kako je u nesreći poginuo njihov član Filip Krapljan - Fićo.

"Tužna srca javljamo da je sinoć u prometnoj nesreći život izgubio naš član Filip Krapljan - Fićo. Neka su ti široke nebeske ceste i laka Hrvatska zemlja prijatelju dragi", napisali su u objavi na Facebooku.

Detalji nesreće

Policija je ranije objavila kako je 25-godišnjak je upravljao motociklom marke Yamaha sisačkih registarskih oznaka Zvekovcem u smjeru sjevera kad je krenuo izbjegavati automobil marke Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka kojim je 30-godišnjak izlazio iz dvorišta, a nije propustio sva vozila koja se kreću cestom.

Nesreća se dogodila nasuprot kućnog broja 122 Ulice Zvekovac, u mjestu Zvekovac s istočne strane.

"Izlaskom iz blagog desnog zavoja motociklist je u kočenju prešao na zapadni dio kolnika namijenjen za promet vozila u suprotnom smjeru i desnim dijelom motocikla udario u desno bočno ogledalo osobnog automobila marke Volkswagen. Potom je u kočenju nastavio kretanje po mekom terenu uz zapadni rub kolnika i sletio u odvodni kanal, a zatim udario u betonsko-metalnu ogradu. Od posljedica prometne nesreće u vozilu hitne medicinske pomoći vozač motocikla je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu", priopćila je policija.

 

 

Pročitajte više