Mladi Pakistanac s Trešnjevke organizirao šverc migranata, živio je u luksuzu

Screenshot: RTL

CIJELI dan po Zagrebu i okolici traju uhićenja u sklopu velike akcije oko šverca migranata. Uhićeno je nekoliko osoba, ali i sam šef ilegalne operacije. 20-godišnji Pakistanac plan je kovao i organizaciju vodio iz stana na zagrebačkoj Trešnjevci, piše RTL.

Bio je, po sumnjama USKOK- a i policije, mozak cijele operacije. Jutros ga je u širem centru Zagreba privela policija u civilu.

Šverc migranata organizirao je navodno iz svog stana, a za njega je vozilo nekoliko vozača koji su također privedeni. 

Živio luksuznim životom, hvalio se po društvenim mrežama

Dvadesetogodišnji Pakistanac luksuznim se životom hvalio i na društvenim mrežama. Nosio je skupocjene satove i vozio luksuzne automobile. Objavljivao je slike pakistanske obavještajne službe, a obijesnu vožnju često je snimao i time se hvalio.

Policija i USKOK sumnjaju da je po svakom prebačenom migrantu zaradio više stotina eura. Pakistanski konzulat u Hrvatskoj poručuje da nema informacija o uhićenju svog državljanina u Zagrebu.

"Pakistansko veleposlanstvo koje je smješteno u Sarajevu nema tih informacija. Kontaktirat ćemo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova za više informacija", poručuju iz konzulata Islamske Republike Pakistana.

Uhićenje Pakistanca i njegove mreže nije prvo u Hrvatskoj. Samo ove godine otkrivena su 544 kaznena djela krijumčarenja te 547 počinitelja.

Pročitajte više