Mladić (21) u Münchenu bježao policiji pa ubio tinejdžera koji je čekao tramvaj

Uslijed policijske potjere do koje je jutros oko 0:30 došlo u Münchenu poginuo je 18-godišnjak, nakon što ga je pokosio auto dok je čekao tramvaj na stajalištu. U njega se, naime, zabio automobil kojim je upravljao 21-godišnjak koji je bježao policiji. 

Kako javljaju njemački mediji, civilna patrola minhenske policije na području Königsplatza zapazila je vozača (21) Renault Clija koji je vozio s otvorenim prozorom, puštajući glasnu glazbu, te preticao policajce.

Nije imao vozačku?

Službenici, koji su ga slijedili u svom civilnom Audiju A4, zaustavili su Renault i htjeli provjeriti vozača. Policajka je izašla i otišla do auta, a zatim je mladić ubrzao i odjurio glavnom cestom izvan grada. Na velikom raskrižju 21-godišnjak je projurio kroz crveno svjetlo na semaforu i tada se zabio u auto u kojem je bilo troje putnika, otac, majka i dijete, koji su lakše su ozlijeđeni.

Renault se zatim, od siline od udarca odbacio u tramvajsku stanicu na kojoj je stajao nesretni 18-godišnjak, zajedno s još dvojicom tinejdžera. On je preminuo je na mjestu nesreće, dok su druga dvojica prošla s ozljedama, od čega jedan s težom ozljedom noge, a drugi s lakšom glave. 

Vozač jurećeg automobila prošao je s lakšim ozljedama. Prevezen je u bolnicu u Münchenu s ogrebotinom na laktu i bolovima u zdjelici. Još nije poznato zašto je pobjegao, no prema prvim informacijama policije, nije imao valjanu vozačku dozvolu, prenosi Bild.

Pročitajte više