Mladić (29) iz Vrbovca na netu naručivao veće količine speeda iz Njemačke

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje, nabavljao veće količine konoplje tipa droga, droge ketamin i psilocibin.

Također je iz inozemstva, od za sada neutvrđenih osoba na području SR Njemačke, preko za sada nepoznate internetske stranice, kupovao veće količine droga amfetamin, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Vrbovca i dalje preprodavao na nezakonitom tržištu, objavila je zagrebačka policija.

Našli mu speed, travu, ketamin i psilocibin

Nakon što su policijski službenici operativnim radom posumnjali u nezakonito postupanje 29-godišnjaka, temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga kuće i drugih prostorija na području Vrbovca u vlasništvu osumnjičenog.

Obavljenom pretragom pronađeno je 48 grama droge amfetamina, 73.37 grama konoplje tipa droga, 4.99 grama doge ketamin, 1.26 grama droge psilocibin te dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 29-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Pročitajte više