Mladić došao na Trešnjevku s drugog kraja grada da bi zapalio Toyotu. Uhvaćen je

Foto: FAH

Zagrebačka policija prijavila je 27-godišnjaka koji je sumnjiči da je 19. travnja ove godine, na parkiralištu u Baranovićevoj ulici na Trešnjevci, zapalio Toyotu u vlasništvu 46-godišnjaka. 

Policija sumnja da je 27-godišnjak došao s drugog kraja grada do Toyote parkirane u Baranovićevoj ulici nakon što je doznao da je taj automobil u vlasništvu 46-godišnjaka te da se on njime koristi.

Požar se proširio na još dva vozila

Potom je, koristeći zasad nepoznato zapaljivo sredstvo, izazvao požar na prednjem dijelu Toyote, kojom prilikom su izgorjeli prostor motora i unutrašnjost automobila, a požar se proširio i na parkirani Peugeot u vlasništvu 50-godišnjaka te teretni Ford u vlasništvu jedne tvrtke.

Policija ističe da je počinitelj otkriven iako je kazneno djelo počinjeno bez svjedoka te dodaje kako su daljnje širenje požara zaustavili vatrogasci koji su požar i ugasili.

Nastala materijalna šteta iznosi oko 26.000 eura, a 27-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više