Mladić došao s trudnom djevojkom u bolnicu pa urlao na liječnicu da će ju ubiti

Dvadesetpetogodišnji mladić ovih je dana na Općinskom sudu u Varaždinu osuđen zbog divljanja na hitnoj pomoći u Ivancu, mjestu kraj Varaždina. Prema presudi, incident se dogodio još u prosincu 2021. godine, tada je proveo jedan dan u zatvoru te je uz mjere opreza pušten da se brani sa slobode.

D. C. je na hitnu pomoć stigao pijan, kao pratnja trudnoj djevojci, te je, nezadovoljan njenim prijemom liječnici i medicinskom tehničaru vikao da će ih ubiti. Te je riječi u više navrata ponovio, a zatim je nastavio s urlanjem i razbijanjem inventara.

Tako je nogom prvo udario u vrata na hodniku hitne službe, "uslijed čega su na istima nastala oštećenja u vidu savinuća na metalnom prihvatniku brave, a potom u ulazna vrata u prostorije hitne medicinske pomoći, uslijed čega su na istima nastala oštećenja u vidu otkinuća drvenog dovratnika, oštećenja na cilindričnoj bravi i savinuća bočne ploče brave, vijaka i samog cilindra, oštetivši Zavod za hitnu medicinu varaždinske županije za iznos od 5.000,00 kuna."

Na kraju je dobio samo uvjetnu osudu od jedne godine zatvora, s rokom kušnje od tri godine. Uz to, Zavodu za hitnu medicinu varaždinske županije mora isplati iznos od 663,61 eura te nadoknaditi 66 eura sudskih troškova.

Pročitajte više