Mladić iz BiH na A3 razbacao signalizaciju, došlo do nesreće. Protjeran iz Hrvatske

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Mladić iz BiH star 27 godina protjeran je iz Hrvatske, izvijestila je PU brodsko-posavska. Policijska postaja Okučani zaprimila je jučer oko 3 sata dojavu da je na autocesti A3 kod Dragalića došlo do naleta dva osobna automobila na prometnu signalizaciju koju je razbacala nepoznata osoba.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja te su oko 3:10 u blizini naplatnih kućica Okučani uočili osobu koja se nekontrolirano ponašala.

Utvrdili su da se radi o 27-godišnjem državljaninu BiH, kojemu je u bolnici u Slavonskom Brodu pružena liječnička pomoć. Nakon pružene liječničke pomoći 27-godišnjak je doveden u policijsku postaju, a potom je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, priopćila je slavonsko-brodska policija.

Razbacao prometnu signalizaciju, na nju naletjela dva auta

Policija sumnjiči 27-godišnjaka da je od 2:30 do 3 sata na mjestu radova na cesti (sjeverna kolnička traka) izvadio i razbacao po prometnoj traci prometnu signalizaciju (više stupova tzv. markera za usmjeravanje prometa, odnosno svjetlosni niz, te prometne znakove "obavezan smjer").

Na razbacanu prometnu signalizaciju potom su naletjeli osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Republike Srbije i osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Republike Kosovo. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Pritom su nastala oštećenja na pneumaticima oba automobila.

Mladić ne smije dva mjeseca ući u Hrvatsku

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

"U provedenom upravnom postupku sukladno odredbama Zakona o strancima, 27-godišnjaku je izdano rješenje kojim mu je izdana zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od 2 mjeseca, te je sinoć, oko 23.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška izašao iz Republike Hrvatske, a zbog neposjedovanja propisanih isprava izdan mu je prekršajni nalog. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika", priopćila je PU brodsko-posavska.

Pročitajte više