Mladić iz Šapca slao u svijet fotografije zlostavljanja djece

FOTOGRAFIJE seksualnog zlostavljanja djece, od kojih je najmlađe u dobi samo godinu dana, a najstarije devet godina, u svijet je sa svojeg kućnog kompjutora već mjesecima slao jedan 18godišnjak iz Šapca, piše beogradski dnevnik "Blic" od petka.

Uhićenom mladiću, čije ime nije navedeno, istražni sudac Okružnog suda u Šapcu odredio je jednomjesečni pritvor, a mladić se na saslušanju branio šutnjom, tvrdi list.

"Slučaj je pokrenut kad su na internet adresu jednog američkog državljanina stigle fotografije seksualno zlostavljane djece, poslane iz Šapca. Čovjek je bio zaprepašten. Odmah je slučaj prijavio policiji. U akciju se uključio FBI, koji je o svemu obavijestio ured srpskog Interpola", piše "Blic", pozivajući se na izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Policija je u kući mladića zaplijenila njegov kompjutor. Sve datoteke u kojima je nađen veliki broj fotografija zlostavljanja djece, bile su šifrirane, navodi list. Zaključuje da je policijska akcija u ovom slučaju pedofilije samo jedna u nizu u slučajevima vezanima uz ozbiljne društvene patološke pojave u koje su, izravno ili neizravno, umiješani i strani državljani.

Pročitajte više