Mladić koji je jučer usmrtio djevojčicu u Međimurju prebrzo je vozio neispravni Polo



PREBRZO vozeći svoj VW Polo, 25-godišnji vozač iz Ludbrega jučer je oko 15:05 sati u Ulici Vladimira Nazora u Podbrestu pregazio šestogodišnju djevojčicu, a njezinu prijateljicu lakše ozlijedio.

Prema policijskom priopćenju, mladić nije brzinu kretanja vozila prilagodio preglednosti na cesti s obzirom da je uz južni rub kolnika bio parkiran osobni automobil.

Prilikom izbjegavanja direktnog sudara u zanošenju je vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u pješakinje - dvije djevojčice rođene 2006., koje su pretrčavale kolnik.

Nakon udara, djevojčice su oborene na kolnik te je jedna od njih na mjestu preminula, dok je druga djevojčica prevezena u Županijsku bolnicu  Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije u teške.

Osobni automobil je nakon obaranja djevojčica sišao izvan kolnika i udario u stup javne rasvjete i u nastavku se u zanošenju vratio na kolnik, gdje se zaustavio.

Na osobnom automobilu utvrđena je tehnička neispravnost pneumatika (različiti profili i marke proizvođača te istrošenost istih), te je prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske zbog obavljanja izvanrednog tehničkog pregleda.

Tijelo preminule djevojčice prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec gdje će se nad istim obaviti obdukcija. Vozaču automobila vađena je krv i uzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u krvi.

Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Pročitajte više