Mladić koji je počinio masakr u školi u SAD-u ide na doživotnu robiju. Ubio 17 ljudi

Screenshot: YouTube

NICOLAS CRUZ, naoružani napadač koji je 2018. napravio masakr u srednjoj školi u Parklandu na Floridi, u kojem je ubio 17 osoba i isto toliko ih ranio, osuđen je na doživotni zatvor bez pomilovanja.

Cruz je u vrijeme napada imao 19 godina i ubio je 14 učenika te tri zaposlenika škole. Sutkinja Elizabeth Scherer osudila je 24-godišnjaka na doživotni zatvor nakon što se porota u listopadu nije mogla složiti zaslužuje li Cruz smrtnu kaznu.

Iako je pitanje smrtne kazne za Cruza podijelilo preživjele i članove obitelji žrtava iz srednje škole Marjory Stoneman Douglas, mnogi od njih su rekli da bi se smrtnom kaznom u ovom slučaju izbjegla pravda.

Obitelji žrtava i preživjeli govorili na saslušanjima

Ines Hixon, čiji je svekar ubijen u napadu, rekla je da mladom ubojici ne želi mir. Njezin svekar Chris Hixon bio je trener atletike u školi. 

"Ne želim ti ništa osim boli, nadam se da ćeš se svaki dan sjećati ljudi kojima si oduzeo život", proučila je žena Cruzu. 

Drugi su se suzdržali od govora na saslušanjima, a Fred Guttenberg, čija je kći Jaime ubijena u pucnjavi, tvitao je da "Cruzova njegova kazna neće promijeniti stvarnost ili način na koji se ja osjećam".

"U stvarnosti ja ću i dalje posjećivati grob svoje kćeri i sudbina se neće promijeniti", napisao je otac.

Najgori masakr u nekoj američkoj školi nakon napada na Sandy Hook

Pucnjava u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas bila je najgori pokolj u nekoj američkoj školi nakon napada na Sandy Hook u Newtownu, u Connecticutu, kada je ubijeno 26 ljudi.

Cruz je imao 19 godina kada je na Valentinovo ušao u svoju bivšu školu i počeo pucati iz puške AR-15. Ubio je 14 učenika i tri zaposlenika škole. Ranjeno je još 17 osoba.

Prošle godine je Cruz priznao krivnju te na sudu rekao da mu je žao zbog onoga što je učinio. "Doista mi je žao zbog onoga što sam učinio, to me muči svaki dan", rekao je.

Pročitajte više