Mladić koji je pucao u bivšu djevojku nije se mogao pomiriti s prekidom

22-GODIŠNJI Tomislav Baldić iz Kaštela Starog, koji je pronađen mrtav jučer u 10.40 sati ujutro pokraj ceste Bogdanovići-Divojevići najvjerojatnije si je sam presudio, iz pištolja "Crvena zastava" kojega je ilegalno posjedovao. No, službene potvrde o samoubojstvu neće biti dok i liječnički nalazi ne potvrde da se radilo o suicidu, kazala je u razgovoru za Index glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj.

Baldićevo vozilo pronađeno je dan ranije u krugu od jednog kilometra od mjesta gdje je policija jučer pronašla njegovo beživotno tijelo gotovo dva dana nakon što je u svoju djevojku, 20-godišnju Marinu Petković, ispalio nekoliko metaka i smjestio ju u bolnicu gdje se ona još uvijek bori za život.

U vozilu mladića pronađen je komad papira na kojemu je crnim markerom bilo ispisano "Nemojte žaliti za mnom". Baldić se na ovakav čin odlučio iz ljubomore, nakon što je svoju bivšu djevojku navodno ugledao s drugim mladićem.

Kako neslužbeno doznajemo, 22-godišnji je Baldić s djevojkom koju je teško ranio ispalivši pet metaka u nju kroz prozor njezine kuće prekinuo u veljači prošle godine. Od tada ju je nekoliko puta presretao, molio ju za pomirenje, slao joj sms poruke. Jednom prilikom svom je prijatelju navodno kazao i kako smatra da je sa svime pretjerao te da se namjerava ispričati djevojci i njezinoj obitelji zbog neugodnosti koje im je prouzročio. No, mladić se na kraju ipak nije mogao pomiriti s prekidom te je odlučio sve okončati na način da ubije najprije djevojku, a zatim i sebe.

Stanje djevojke i dalje nepromijenjeno

Kako doznajemo, stanje djevojke ni danas se nije promijenilo. Od pet metaka koje je Baldić ispalio u smjeru njezina kreveta kroz prozor obiteljske kuće u Kaštel Novom u kojoj je u tom trenutku spavala, četiri su ju pogodila, oštetivši joj pri tome pluća, gušteraču, jetra i slezenu. Djevojka je do sada već dva puta operirana, a njezino je stanje i danas nepromijenjeno te se liječnici i dalje bore za njezin život na Jedinici intenzivnog liječenja splitske bolnice.

Baldić se na svoj smrtonosni pohod odlučio u noći sa subote na nedjelju. Oko 4 sata ujutro 26. kolovoza pojavio se pred kućom svoje bivše djevojke i u smjeru njezina kreveta kroz prozor ispalio pet metaka. Prilikom očevida je pronađeno pet čahura kalibra 7,62 milimetra, od čega je jedna bila u dvorištu kuće, a četiri u spavaćoj sobi 20-godišnjakinje.

Mladić je bio već dva puta prekršajno prijavljen jer je nesretnu djevojku pretukao. Navodno je i nekoliko dana prije zločina prijetio da će ubiti i nju i sebe. Oko 11 sati u nedjelju policija je kod Bogdanovića pronašla napušteni Opel Kadet, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je dan kasnije u krugu od jednog kilometra. Još uvijek nije poznato kada je Baldić, koji je pronađen s prostrjelnom ranom na glavi, točno preminuo.

B.S.
Foto:V.G.

Pročitajte više