Mladić koji je u BiH BMW-om ubio tri cure dobio 15 godina zatvora

ALMIR EJUBOVIĆ, u čijem su BMW-u krajem lipnja poginule tri tinejdžerice, danas je na Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na 15 godina i 10 mjeseci zatvora, prenose BiH mediji.

Podsjetimo, 20-godišnji Ejubović je 29. lipnja BMW-om X5 na autocesti A1 u Butilama izazvao nesreću u kojoj su poginule tri tinejdžerice - Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je 18-godišnja Lejlina sestra Ajla preživjela.

"Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene"

Auto je od siline udarca bio uništen do neprepoznatljivosti, a kazaljka je navodno ostala stajati na brzini od 244 kilometara na sat.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju bila velika brzina, posvjedočio je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW.

"Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene", kazao je izvor.

Auto se omotao oko stupa

Svjedoci su rekli kako su se kretali desnom trakom, a Ejubović lijevom kad je BMW naglo skrenuo udesno, "preskočio" metalnu ogradu i zabio se u stup oko kojeg se omotao.

"Ugledali smo krvavog vozača, a oko vrata mu je bio pojas koji ga je gušio. Uspjeli smo iskriviti vrata i slomiti staklo. Vozač nije mogao disati, krkljao je... Netko od prisutnih donio je skalpel kojim smo prerezali pojas", rekli su svjedoci na suđenju.

Jedna djevojka borila se za život

Dodali su da su na suvozačkom sjedalu ugledali plavokosu djevojku koja je imala teške ozljede glave. Tada je još davala znakove života. Probudila se, plakala i vrištala, a onda se opet onesvijestila. Na stražnjem sjedalu ugledali su još tri djevojke.

Iskaz je dao i Munir Oputa iz MUP-a Kantona Sarajevo, koji je potvrdio da je Ejubović koristio dvije različite registracijske oznake na vozilu. Policijskim očevidom utvrđeno je i da BMW kojim je upravljao Ejubović nije bio registriran.

Kaže da je "Bog htio uzeti njegove suputnice"

Na posljednjem pregledu 4. prosinca, Ejubović je psihijatrici Ruži Milićević iz Kazneno-popravnog zavoda Mostar rekao da se okrenuo vjeri i da je Bog htio uzeti njegove suputnice.

Ejuboviću su propisane blaže doze antidepresiva kako bi mu boravak u pritvoru bio olakšan, međutim, doktorica nije mogla precizirati je li mu boravak otežan zbog okolnosti u zatvoru ili zbog osjećaja krivnje.

Kad ga je pitala je li mu žao, odgovorio je: "Normalno da mi je žao što su poginule".

Pročitajte više