Mladić opljačkao casina u Zadru i Šibeniku, auto potopio u moru da sakrije tragove

Foto: PU šibensko-kninska

U POLICIJSKOJ UPRAVI ZADARSKOJ, Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijskih uprava šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim da je počinio dva kaznena djela razbojništva.

Sumnjiči ga se kako je 13. srpnja 2022. godine, radi stjecanja materijalne koristi i po prethodno smišljenom planu, prvo u 03:03 u Zadru maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, zatim pištoljem zaprijetio 40-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena i predala u iznosu od 8210 kuna.

Nakon počinjenja ovog kaznenog djela osumnjičeni se osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka uputio u Šibenik, gdje je u 05:24 maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, opet pištoljem zaprijetio 19-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena predala u iznosu od 35.000 kuna.

Auto pronađen u moru

Kriminalističkim istraživanjem i dojavom građana u Trogiru u moru je pronađen osobni automobil koji je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenih djela, a nakon postupanja policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske automobil je izvađen iz mora.

Uz nalog Županijskog suda u Splitu pretragom automobila su pronađeni predmeti kojima je osumnjičeni bio maskiran prilikom počinjenja kaznenih djela.

Također je uz Nalog Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga doma i prostorija koje osumnjičeni koristi, gdje je na skrovitom mjestu pronađen dio novca koji je otuđen u ovim kaznenim djelima. Uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Pročitajte više