Mladić pucao iz pištolja na benzinskoj u Biogradu jer je htio cigarete

Ilustracija: Google maps

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon što su ispitali 25-godišnjeg osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv mladića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Naime, sumnja se da je okrivljeni 25-godišnjak u petak oko 4:30 na jednoj benzinskoj postaji u Biogradu na Moru zatražio od muškarca kojeg nije od ranije poznavao da mu kupi kutiju cigareta, što je ovaj odbio.

Okrivljenik je zatim, dok je oštećenik sjedio s prijateljima u vozilu, parkirao svoje vozilo pored oštećenikovog vozila i zatražio od njega da mu preda kutiju cigareta, ispalivši pritom u zrak hitac iz pištolja, a potom je pištolj uperio u oštećenika koji mu je, u strahu za svoj život, predao kutiju cigareta i upaljač.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja državno odvjetništvo je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.

Pročitajte više