Mladić u Njemačkoj napao djecu nožem, ozlijeđena su

Foto: EPA

Danas je kod škole u Duisburgu na zapadu Njemačke 21-godišnjak nožem i baterijskom svjetiljkom napao dvoje djece, objavila je policija. Policija je uhitila muškarca koji se nalazio u blizini ubrzo nakon napada. Motiv za napad još uvijek nije utvrđen.

Prema navodima policije, uhićeni je njemačko-bugarskog porijekla. Napad se dogodio oko podneva, usred bijela dana. Napadnuti dječak i djevojčica uspjeli su pobjeći u obližnju katoličku osnovnu školu. Tamo im je u pomoć pritekla učiteljica, izvijestila je policija. Oboje djece je potom odvezeno u bolnicu.

Kako javlja dpa, napadnuta djeca imaju između devet i 14 godina. Ured javnog tužitelja u Duisburgu rekao je da neće komentirati slučaj do sutra.

Krv na pločniku

Nakon napada na lice mjesta su izašli forenzičari, a na pločniku su se vidjeli tragovi krvi, navodi dpa. Policajci u bijelim zaštitnim odijelima pregledali su ulicu i okolicu.

Mnogi roditelji okupljeni u školi izrazili su zabrinutost jer je prošlog četvrtka došlo do napada nožem na učenike u školi u Wuppertalu, koji se nalazi u istoj pokrajini.

Drugi napad

U tom napadu ozlijeđeno je sedam učenika, a 17-godišnji napadač je uhićen.

Prema tvrdnjama istražitelja, učenik je tijekom odmora iznenada nožem napao nekoliko kolega iz razreda, a zatim si je navodno nanio teške ozljede prije nego što ga je učiteljica uspjela nagovoriti da prestane.

Prema priopćenju policije i državnog odvjetništva, postoje indicije da je 17-godišnjak psihički bolestan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.