Mladić u Šibeniku umro nakon rutinske operacije krajnika. Zatražene nove analize

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NALAZI obdukcije, koji će pokazati točan uzrok smrti 19-godišnjeg mladića koji je u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminuo nakon operacije krajnika prošlog tjedna, još uvijek nisu gotovi jer je bolnica zatražila dodatne analize obdukcije, doznaje ŠibenikIN od ravnateljice te ustanove Sanje Jakelić.

Sve to potrajat će još nekoliko dana, dodala je Jakelić naglasivši da Povjerenstvo za unutarnji nadzor još uvijek sagledava sve okolnosti tog tragičnog događaja, a bez nalaza obdukcije Povjerenstvo ne može završiti postupak.

Inače, Povjerenstvo za unutarnji nadzor stalno je tijelo bolnice, a imenuje ga ravnatelj, odnosno ravnateljica ustanove. Sastoji se od više stručnjaka različitih specijalizacija, ali kad se radi unutarnji nadzor, tada u rad tijela ne smiju biti uključeni djelatnici odjela na kojem je pacijent bio smješten.

Nesretni mladić preminuo je u šibenskoj bolnici prošlog četvrtka nakon operacije krajnika, a resorno ministarstvo od te je ustanove zatražilo dostavu opsežne dokumentacije.

Pročitajte više