Mladu Britanku partner pretukao na smrt pred djetetom, policija nije reagirala na čak 11 poziva

MLADA Britanka, majka dvogodišnje djevojčice pretučena je na smrt, nakon što policija opetovano nije reagirala na njezine prijave o partnerovu nasilničkom ponašanju, piše Daily Mail.

21-godišnja Casey Brittle policiju je zvala čak 11 puta u razdoblju od dvije godine prije nego što ju je dečko Sanchez Williams ubio pred njihovom  kćerkicom.

Dvogodišnja kći prisustvovala butalnom napadu, plakala za majkom

Preminula je prošle godine u listopadu, od posljedica brojnih zadobivenih ozljeda glave, uključujući i frakturu čeljusti, posjekotine i masnice.

Za vrijeme brutalnog napada na mladu ženu, dvogodišnjakinja je najmanje četiri puta ušla u spavaću sobu, a susjedi su čuli njezin vrisak i plač za majkom.

Nesvjesnu Casey pronašao je prijatelj, a njezina je kći spavala na podu u podnožju kreveta.

Žrtva policiji prijavila 11 incidenata, policija ignorirala nasilje

Policija je prijave protiv Williamsa zaprimala između rujna 2008. i kolovoza 2010. godine, no one nisu sprovedene u sustavu, tako da sa svakim novim pozivom žrtve službenici nisu mogli pravilno odrediti rizik za život nesretne Britanke.

Nakon priznanja ubojstva, 27-godišnji je muškarac osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Čitav niz propusta doveo je do nasilnog svršetka života mlade žene, nakon čije smrti je provedena opsežna istraga kako bi se ustanovilo tko je sve odgovoran što Williams ranije nije zatvoren, ili što mu nije zabranjen pristup Casey.


Kao posljedica istrage šest se policajaca suočilo sa disciplinskim kaznama, a osim propusta pojedinih policijskih službenika, istraga je otkrila i nedostatak detaljnog institucionalnog pristupa obiteljskom nasilju od strane policije iz Nottinghamshirea.

Pravovremeno pružena pomoć mogla je mladoj ženi spasiti život

Žrtvi nije pružena potrebna pomoć i podrška, a majka ubijene Casey danas se pita da li je samo jedna mala stvar učinjena drugačije mogla spasiti život njezine kćeri.

Victoria Blower rekla je kako je dan kada je njezina kći ubijena bio apsolutno najgori dan u njezinu životu, te kako je u obitelji ostala ogromna praznina.

Ona je znala za greške počinjene u prethodnim napadima na njezinu kći, no smatra da je naposljetku za Caseynu smrt odgovorna samo jedna osoba - Williams.

Majka žrtve pozvala javnost da ne ignorira nasilje u obitelji

Dodala je kako se nada da će državne institucije naučiti nešto iz onoga što se dogodilo njezinoj kćeri, smatrajući kako nema opravdanja za bilo kakav oblik nasilja koje se ne smije tolerirati, pogotovo ako se radi o muškarcu koji svoju moć i snagu ispoljava na slabijoj ženi.

Victoria Blower pozvala je ljude da ne zatvaraju oči na znakove obiteljskog nasilja, već da uzmu telefon i nazovu policiju, stoga što nikad ne znate da li će upravo vaš poziv nekome spasiti život.

Pročitajte više