Mlinarić Ćipe: Tomo, u vladi ti sjedi Anja Šimpraga. Ona isto razmišlja kao Vučić

Foto: Hina

ZASTUPNIK Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić komentirao je podizanje optužnica u Srbiji protiv četvorice umirovljenih časnika Hrvatske vojske, upozorivši da će ići i na politički vrh, a za ministra Medveda je kazao da je "najveći smokvin list Plenkovićeve vlade".

"Dvije godine u saboru ukazujem što će se događati i točno sam znao da će Srbija pokušati prikazati legitimnu vojnu operaciju ratnim zločinom i to se sada događa. I neće oni stati na ova četiri pilota. A oni nisu mogli uzletjeti bez zapovijedi i oni će ići dalje na zapovjednike, na politički vrh", istaknuo je na konferenciji za novinare Stipo Mlinarić.

"Ministarstvo branitelja i Tomo Medved jučer su poslali u priopćenju samo floskulu da hrvatska država neće pristati na iskrivljavanje povijesti, a ja pitam Medveda: 'Što si učinio da se ovo ne događa? Jeste pozvali srbijanskog veleposlanika, jeste mu uručili protestnu notu i potjerali ga iz Hrvatske?'" kazao je Mlinarić.

"Mala Anja Šimpraga je bila u koloni. Nitko je nije otjerao, sama je otišla"

"Najveći smokvin list Plenkovićeve vlade je Tomo Medved. Tomo, moj dragi, tebi sjedi potpredsjednica vlade, Anja Šimpraga, koja isto razmišlja kao srbijanski predsjednik Vučić i njihova politika. Sjedi ti u saboru Milorad Pupovac, koji nije svake godine 5. kolovoza u Kninu na proslavi Dana pobjede, nego je u Beogradu gdje oplakuje kolonu u kojoj je bila mala Anja, koju nitko nije otjerao, nego je sama otišla, i to ne ona, nego cijela kolona", poručio je.

"Ja sam doživio njihove kolone u Vukovaru, u jednom danu je ubijeno 1200 ljudi na predaji i 260 na Ovčari i svi vojno sposobni muškarci od 16 godina su strpani u srbijanske logore. Neka me demantiraju Republika Srbija i Plenković ako to nije tako.

I to Medved sve dobro zna i onda kaže da neće dozvoliti da se Oluja proglašava zločinačkom operacijom, no oni to rade godinama. Što rade naše službe već 30 godina ako nisu u stanju pronaći svoje ljude na svom teritoriju?" zapitao je Mlinarić.

"Mi rasprodajemo svoju povijest"

"Mi olako svoju povijest prodajemo, a nažalost Plenković i njegova vlada to mirno gledaju šest godina na vlasti. Pitam ga koliko je puta u tih šest godina nazvao DORH i pitao što je s ratnim zločinima i jesu li podigli optužnice? Nula, zero, što bi rekao Plenković. Mi rasprodajemo svoju povijest, a ja dok sam u saboru, neću nikada prestati o tome pričati, o istini o Domovinskom ratu, koliko god to nekome bilo dosadno", najavio je Mlinarić.

Smatra i da je ministar obrane Mario Banožić verbalno napao vojnog pilota Ivana Selaka samo da bi branio Andreja Plenkovića.

Pročitajte više

 

Pročitajte više