Mlinarić: Petrač je jedan od najuzornijih hrvatskih zatvorenika i trebao bi biti pomilovan

ODVJETNIK Hrvoja Petrača, Rajko Mlinarić, tvrdi da u slučaju da njegov branjenik pošalje molbu Komisiji za pomilovanja ona bi trebala pozitivno reagirati, jer je Petrač jedan od najuzornijih zatvorenika u Hrvatskoj.

Odvjetniku Mlinariću još nije poznato je li Petrač već poslao molbu za pomilovanje predsjedniku Mesiću. Očekuje se da bi šef države na kraju svoga mandata mogao biti široke ruke pa su mnogi poznati zatvorenici već najavili slanje svojih molbi za pomilovanje. "Petračevu molbu za pomilovanje nisam pisao, no moguće je da ju je on sam već poslao predsjedniku Mesiću", rekao je za Index Rajko Mlinarić.

U slučaju podnošenja molbe Mlinarić očekuje pozitivno rješenje, jer su ispunjeni svi zakonski uvjeti za takav rasplet događaja. Sa druge strane, taj dar milosti ostavljen je predsjedniku Mesiću pa on ima mogućnost takvu mobu uvažiti u cjelosti ili djelomično. "Uvjeren sam da bi potencijalna molba trebala biti usvojena", zaključio je odvjetnik Mlinarić. Podsjetimo, Hrvoje Petrač služi sedam godina zatvora za otmicu sina generala Zagorca. 

Pročitajte više