Molitelj pred bolnicom: Nerođeno dijete je čovjek s razvijenim fizičkim sposobnostima

Foto: Glas Koncila, Ivo Čagalj/Pixsell

U GLASU KONCILA objavljen je intervju s, kako kažu, istaknutim hrvatskim plesnim umjetnikom i dugogodišnjim suradnikom udruge Hrvatska za život Zvonimirom Kvesićem. Navode kako je Kvesić diplomirao suvremeni ples na Plesnoj akademiji u Rotterdamu, a on im je dao svoje viđenje zašto treba život štititi od začeća.

"Otkrio pristup koji je potvrdio sofisticirane kretnje djeteta u trbuhu"

Na naslovnici Glasa Koncila piše kako im je "otkrio pristup koji je potvrdio da se dijete u prenatalnom razdoblju sofisticirano kreće".

"Postoje pokreti koje nerođeno dijete, jer je u nekoj vrsti bestežinskoga stanja, može izvesti, a koje već rođena djeca mogu izvesti tek godinu-dvije nakon rođenja. To su zanimljive činjenice koje govore da je nerođeno dijete, naravno, čovjek s razvijenim fizičkim sposobnostima. Pokret je karakteristika živoga ljudskoga bića od početka", prenijela je IKA.

"S jedne strane suvremena kultura promiče stajalište "budi što jesi", zagovara povratak prirodi, ekološkoj prehrani i zdravu životu, a s druge strane jasno se odmiče od stvarnosti tijela. Na sve načine tijelo se želi negirati ili preobraziti. Ide li se dosljedno u pokret usklađivanja s prirodom, ulazi se u slavlje tijela, života i prihvaćanje realnosti", rekao je u razgovoru Kvesić.

Hrvatska za život je udruga koja, između ostalog, organizira molitelje pred bolnicama koji 40 dana mole i pokušavaju odvratiti žene od pobačaja te na taj način ometaju prostor ispred bolnica.  

Pročitajte više