Molitvenim bdjenjem počela svečanost proglašenja blaženim pape Ivana Pavla II.

MOLITVENIM bdjenjem u rimskom Circusu Maximusu, na kojem se očekuje više stotina tisuća ljudi, počela je svečanost beatifikacije pape Ivana Pavla II. Prošli Papa će blaženim biti proglašen na sutrašnjoj misi Vatikanu.

Današnje bdjenje će trajati do 22.30 sati, a kraju će se putem video linka na njega uključiti i papa Benedikt XVI. koji će blagosloviti vjernike i uputiti molitvu Djevici Mariji. Ovo će biti prvi puta 1000 godina da će jedan Papa blaženim proglasiti svog prethodnika.

Na misi i Jadranka Kosor

Sutra na beatifikaciju u Rim stižu deseci stranih državnih izaslanstava, više od 60 predsjednika i premijera među kojima će biti i hrvatska premijerka Jadranka Kosor. Procjenjuje se da će sutra uživo ceremoniju pratiti i do dva milijuna vjernika.

Konačan proces beatifikacije je počeo jučer kada je iz kripte izvađen lijes s ostacima Ivana Pavla II. te je prenesen u grob svetog Petra. Otvoren lijes će sutra biti stavljen ispred glavnog oltara bazilike svetog Petra, a nakon mise će ga moći obići vjernici. Potom će biti prenesen ispod oltara u kapelici ispod Michelangelove Piete.

O čudesnom ozdravljenju svjedoči francuska redovnica

Večeras će na molitvenom bdjenju o svojem ozdravljenju od Parkinsonove bolesti svjedočiti francuska redovnica Marie Simon-Pierre. Zbog tog čuda je papa Benedikt XVI. dopustio da proces proglašenja blažen i svetim počne i prije šest godina od smrti Ivana Pavla II.

Pročitajte više