Monstrum s Floride tvrdi da su ga na masakr natjerali "demonski glasovi"

Screenshot: Facebook/FOX 5

MASOVNI ubojica s Floride, Nikolas Cruz, rekao je istražiteljima da je čuo glasove u glavi koji su mu dali upute o tome kako treba izvršiti napad, piše ABC News. Cruz je glasove opisao kao "demonske", a njegov odvjetnički tim izvijestio je da pati od autizma i depresije. Ubojica je bio na glasu kao problematičan učenik, zbog čega je izbačen iz škole.

>>> Monstrum s Floride u lancima na sudu: Ubio je 17 ljudi pa sjeo u McDonald's


>>> Učenica napadnute škole poručila Trumpu: "Ne trebaju mi tvoje misli i molitve, seronjo"

Njegov srednjoškolski profesor matematike, Jim Gard, izjavio je: "Od rukovodstva škole dobili smo e-mail u kojima smo obaviješteni o Cruzovom problematičnom ponašanju. Njemu nije bilo dozvoljeno ući na kampus s ruksakom. Bilo je problema s njim, prijetio je učenicima i mislim da su ga tražili da napusti kampus." Bivši kolega ubojice, Joshua Charo, rekao je da su Cruzu jednom prilikom pronađeni meci u ruksaku.

Policija je često bila kod Cruzovih

Cruzovi skrbnici su u zadnjih osam godina 39 puta zvali policiju zbog svog problematičnog djeteta, najčešće zbog toga jer bi se udaljio od kuće bez riječi ili bi divljao po kući. Njegova skrbnica koja ga je posvojila, Lynda Cruz, preminula je u studenom od upale pluća. Čini se da je ona bila jedina osoba s kojom je ubojica bio blizak.
 
Volio je jedino svoju novu mamu
 
Lyndina šogorica Barbara Kumbatovich za Washington Post istaknula je kako je Nikolas stalno imao problema u školi i kako se njegova majka s time nosila najbolje što je mogla. Pretpostavlja se da je njezina smrt bila kap koja je prelila čašu i okidač Nikolasovog ludila.
 
"Vjerojatno je bila predobra prema njemu. Bila je divna žena i pružila njemu i njegovom polubratu prekrasan dom. Jako se trudila da im omogući dobar život", kazala je Kumbatovich. Cruz je u četvrtak doveden na sud gdje je priznao napad. Određen mu je pritvor bez prava na jamčevinu.

Pročitajte više