Moskva uvodi stroge covid-mjere, starijima naređeno da četiri mjeseca ne izlaze van

Foto: EPA

RUSIJA u glavnome gradu Moskvi uvodi prve mjere ograničenja protiv covida od ljeta, navodi AFP.

Gradonačelnik Moskve najavio je danas da sljedećeg tjedna ponovo kreću rad od kuće, obvezno cijepljenje za uslužne djelatnike i druge mjere ograničenja u borbi protiv pandemije.

Stariji koji nisu cijepljeni trebaju ostati kod kuće

Sergej Sobjanin naredio je poslodavcima da najmanje 30% njihovih djelatnika u sljedeća četiri mjeseca (od 25. listopada do 25. veljače 2022.) radi od kuće. Od ove odredbe bit će oduzeti cijepljeni zaposlenici i oni koji su se nedavno oporavili od covida.

Građanima Moskve u dobi od 60 i više godina, kao i kronično bolesnim stanovnicima, osim u slučaju da su cijepljeni ili preboljeli koronavirus, strogo je određeno da ostanu kod kuće, piše The Moscow Times.

Rekordni brojevi zaraženih i umrlih

Ugostiteljski objekti u glavnome gradu Rusije imaju obavezu cijepiti najmanje 80% svog osoblja prvom dozom do 1. prosinca, a drugom do 1. siječnja 2022.

"Svjestan sam koliko su ova ograničenja neugodna, ali jednostavno nema drugog načina da vas zaštitimo od ozbiljne bolesti. Molimo vas da se cijepite. Tako ćete zaštititi svoje zdravlje i moći ćete nastaviti s uobičajenim načinom života", priopćio je Sobjanin.

U Rusiji se posljednjih dana bilježe rekordni brojevi infekcija i smrtnih slučajeva. Danas je zabilježeno 33.740 novih zaraza covidom-19 i 1015 umrlih.

Pročitajte više