MOST će unatoč plagiranju podržati Brkića: "Najbitnija je diploma Domovinskog rata"

Foto: FAH

MOST će podržati kandidaturu Milijana Brkića, poručio je Miro Bulj, rekavši kako je najbitnije da je ministar branitelja čovjek koji poznaje braniteljsku populaciju i koji je bio u Domovinskom ratu.

> Brkić preko odvjetnika o plagijatu: Ne mogu mi opet oduzeti diplomu

> Index doznaje: MUP će Brkiću oduzeti zvanje diplomiranog kriminalista zbog plagijata

Osvrnuo se na postupak kojeg je pokrenula Visoka policijska škola oko oduzimanja zvanja Brkiću zbog prepisanog diplomskog rada.

"O ostalome će Most imati svoj stav, a sada je najbitnije da Tihomir Orešković vidi po pitanju branitelja jer će biti njegov suradnik. S obzirom da se radi o najosjetljivijem ministarstvu, oni koji su bili u Domovinskom ratu, njima je najbitniji legitimitet ili diploma Domovinskog rata, a u Domoljubnoj kolaciji tih ljudi sugurno ima", rekao je Bulj.

Podsjetimo, nakon što je Tomislav Karamarko objavio kako je službeni kandidat HDZ-a za mjesto ministra branitelja Milijan Brkić, Index je od kontakta iz vrha MOST-a doznao kako i sam MOST podržava Brkića, ali uz jedan uvjet.

"Podržat ćemo Brkića za ministra branitelja, jer radi se o čovjeku s dugim stažem dragovoljca, branitelja i ratnika, koji uživa ugled u braniteljskoj populaciji. Ali, ako se dokaže da je falsificirao diplomski rad, zatražit ćemo da odstupi", kazao je izvor Indexu.

U MOST-u su se, čini se, ipak predomislili.

Pročitajte više