Most na Kupi nazvan po 129. brigadi. Gradonačelnik: Gotovi smo s imenovanjem mostova

Foto: Google Street View

U POVODU Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske te Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije, danas je most na Kupi nizvodno od Karlovca imenovan Mostom 129. brigade HV-a Karlovac.

Riječ je o mostu puštenom u promet 2012, koji 20-ak kilometara nizvodno od Karlovca povezuje Blatnicu Pokupsku s lijeve obale s Banskom Selnicom na desnoj obali Kupe, čime je znatno unaprijeđen lokalni i tranzitni promet tim dijelom Pokuplja.

Predsjednik Udruge 129. brigade HV-a Miroslav Rade kazao je kako je most izgrađen na nekad 30 kilometara dugoj bojišnici koju je u Domovinskom ratu duž lijeve obale Kupe održala 129. brigada spriječivši forsiranje agresorskih snaga s tada okupirane desne obale Kupe.

"Vječni podsjetnik na značaj brigade"

"Kroz 129. brigadu prošlo je 2800 hrvatskih branitelja, a njih 28 položilo je život na oltar domovine. Stoga, u spomen na te teške dane i naše poginule suborce, imenovanje ovog mosta preko Kupe bit će nam vječni podsjetnik na značaj brigade u obrani domovine", kazao je Miroslav Rade.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić napomenuo je da je imenovanjem Mosta 129. brigade HV-a Karlovac završeno imenovanje karlovačkih mostova po imenima dostojnih koje trebaju nositi.

Pročitajte više