Most predstavio listu za Europski parlament. Na izbore izlaze s Glasnovićem i HSP-om

Foto: Hina

Predsjednik Mosta i nositelj liste na izborima za Europski parlament Božo Petrov predstavio je danas koalicijsku listu Mosta, Hrvatskih suverenista i Hrvatske stranke prave (HSP), istaknuvši da će se njihovi kandidati zalagati za suverenizam te za zaštitu obitelji, života i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka.

"Mi smo suverenistička opcija koja želi funkcionalniju Europsku uniju tako da ona provodi samo one politike koje su dodana vrijednost za države članice umjesto da se petlja i tamo gdje je uteg, smetnja i izvor prijepora. Ne želimo dvostruku liniju zapovijedanja ni pokušaje otimanja nadležnosti država članica, već Europu koja radi samo ono u čemu je kompetentnija od nacionalnih država", rekao je Petrov. 

Naveo je da na izbore za EP izlaze pod sloganom "Osloni se na naše" u koaliciji s Hrvatskim suverenistima te HSP-om.

"Zaštita života"

Istaknuo je da će se kao kršćanska opcija zalagati za zaštitu života i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka. Stoga, poručio je, ne pristaju  na 'ideološku kolonizaciju' ni pokušaje nametanja moralnog relativizma kroz razne inicijative, dokumente i zakone s europske razine.

"Obitelj vidimo kao središnju društvenu česticu, a brak muškarca i žene kao njezin temelj. Želimo dugoročno održivo društvo, sigurne sredine za život i smatramo da se to može ostvariti samo potenciranjem zajedničkog vrijednosnog okvira u koji se moraju integrirati svi koji u Europu dolaze živjeti", rekao je Petrov.

Drži i da EU ponovno mora prigrliti vrijednosni okvir utemeljen na kršćanskoj baštini kako su to željeli njezini utemeljitelji. Smatra da čovjek mora biti u središtu svih javnih politika, jer čovjek kao takav ima posebnu vrijednost.

Petrov je kazao i kako, želimo li pozitivno utjecati na klimu i okoliš, ne možemo čovjeka proglasiti smetnjom ili, kako to vole reći eko ekstremisti, „virusom“, ili ga izjednačavati s drugim životinjskim vrstama. 

"Čovjeka moramo izdići na njegovu prirodnu poziciju onoga kome je povjereno skrbiti se o cjelokupnoj Božjoj kreaciji. To su naše vrijednosti", rekao je Petrov.

"Volio bih da DP provede demografske politike"

Petrov je upitan o najavljenim demografskim politikama Domovinskog pokreta iskazao sumnju da će ih ta stranka provesti iako bi to volio.

"To bi bilo dobro za Hrvatsku i njezinu budućnost", kazao je.

Smatra kako je "iz aviona" bilo jasno da će se DP u pregovorima s HDZ-om boriti za sektore energetike i poljoprivrede.

Podsjetio je kako je Most u Saboru iznio više od 30 konkretnih demografskih mjera a jedna od njih je bila da se iz BDP-a izdvaja tri posto za demografske politike.

Na listi za EP se uz Petrova nalaze Zvonimir Troskot, Dominik Klemenčić, Željko Glasnović, Nikola Grmoja, Petra Mandić, Kristina Jerčić, Ivan Vidović, Kristina Bakula, Anamarija Jurković, Željka Ilijaš Baričević te Marin Miletić.

 

 

Pročitajte više