Mostar: Osnovana Internacionala dekaloške demokracije

U Mostaru je u četvrtak osnovana nevladina udruga Internacionala dekaloške demokracije koja će promicati vrijednosti deset Božjih zapovijedi, a za v.d. predsjednika imenovan je aktualni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Boris Mikšić. L

Osim više stranaka iz BiH pravaške i demokršćanske orijentacije, povelju Internacionale dekaloške demokracije potpisao je i Anto Kovačević u ime Hrvatske kršćanske demokratske unije iz Hrvatske.

Utemeljitelj Internacionale dekaloške demokracije Miro Karačić je rekao da će njeno trajno sjedište biti u Mostaru, a trenutačno se pregovara s više stranaka i nevladinih organizacija iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Grčke o pristupanju ovoj udruzi.

Karačić je objasnio da termin "dekalog" znači zauzimanje za vrijednosti deset Božjih zapovijedi. Po Karačićevim riječima utemeljiteljskom poveljom Internacionala dekaloške demokracije zagovara "sveopći poziv na osobno i društveno savršenstvo".

"Namjera Internacionale dekaloške demokracije je uspostava trajnog mira u svijetu a ovoj se udruzi može priključiti svatko bez obzira na naciju i vjeru, tko teži osobnom i društvenom savršenstvu", rekao je Karačić.

Na skupu u Mostaru pročitano je i pozdravno pismo Svetome Ocu u kojem ga se uz ostalo poziva da blagoslovi Internacionalu dekaloške demokracije. Pozdravno pismo upućeno je i glavnom tajniku UN-a Koffiju Annanu.

(Hina)xpg ybs

Pročitajte više